Mihaela-Aurora Buzatu - este Președinte al Fundaţiei Eutopia Gardens, inginer, adminstrator al firmei Grup Expert SRL, soţie şi mamă a doi băieţi.

Mihaela-Aurora Buzatu (2015)
Preşedinte
Fundaţia Eutopia Gardens

  • Fiică a profesorilor Elisabeta şi Mihai Mada, din Arad, Mihaela a absolvit Politehnica din Timişoara, în 1984.  S-a căsătorit în perioada facultăţii cu Constantin Buzatu.
     
  • După terminarea facultăţii a lucrat, timp de 8 ani, ca analist-programator în cadrul Centrului de Calcul al Intreprinderii de Vagoane din Arad, un loc pe atunci privilegiat, o oază de intelectualitate,  unde a descoperit lumea bazelor de date şi şi-a dezvoltat gândirea sistemică.
     
  • Evenimentele din decembrie 1989 au marcat un punct de răscruce în viaţa sa, ca şi în a celorlalţi români. Pentru a-şi asuma libertatea cu adevărat, Mihaela-Aurora Buzatu a înfiinţat, în iulie 1991, firma Grup Expert SRL. Domeniul ales: comerţul cu plante de grădină. Motivaţia: implicându-se în trecut în amenajarea grădinii casei de vacanţă a părinţilor, a constatat dificultatea accesului populaţiei la soiuri valoroase de plante ornamentale.  Perioada de început a fost segmentată de naşterea celor doi copii, în 1992 şi 1998.
     
  • În 2000, având doi băieţi, unul la şcoală, altul de grădiniţă, era momentul regândirii activităţii firmei. Apăruse comerţul online! Mihaela a înfiinţat magazinul online www.EutopiaMall.com. Pe lângă comercializare, website-ul oferea clienţilor/vizitatorilor şi infomaţii detaliate cu privire la cultivarea plantelor, baza de date cu plante depăşind  în 2005, 80.000 de articole. Structura complexă a bazei de date includea tipuri de informaţii care impuneau legături cu domenii distincte (exemplu: amelioratori, localizări geografice, zone climatice), fapt ce a determinat dezvoltarea unor baze de date secundare. La rândul lor, aceste baze de date au determinat formarea altora, ş.a.m.d.. Pe parcursul dezvoltării aplicaţiei web, s-a întâmplat momentul revelaţiei: sistem global, baze de date de toate tipurile, interconectate: o Enciclopedie online!
     
  • În 2002 Mihaela a început construcţia parcului dendro-floricol "Eutopia Gardens", pentru a oferi clienţilor firmei o grădină de prezentare în care aceştia să poată vedea plantele în diverse stadii de maturitate.

  • În  2005 Mihaela a înfiinţat Fundaţia Eutopia Gardens, cu scopul de a contribui la creşterea calităţii spaţiului verde urban.  Pe parcurs s-a conturat actualul program destinat educaţiei, promovării valorilor umane, istorice, culturale, economice,  dar şi comunicării între societatea civilă şi administraţie. Dorindu-şi să găsească un mod eficient de a sluji ideile care o animau, a decis să construiască un sistem care să se focalizeze pe: accesul centralizat, în timp real, la informaţie relevantă, susţinerea educaţie, dezvoltarea spiritului civic şi a celui de într-ajutorare. Misiunea pe şi-a asumat-o a fost crearea unei platforme internaţionale de comunicare şi acţiune şi iniţierea unui grup de coordonare în implementarea programului, pe categorii tematice şi arii geografice.
     
  • Concepţia aplicaţiei web care să permită interacţiunea simultană a unor utilizatori din întreaga lume, cu interese în domenii diverse, a fost şi ea un proces care a necesitat timp. Totodată, dezvoltarea ulterioară a aplicaţiie web nu trebuia limitată, astfel încât crearea de noi baze de date, cât şi definirea tipurilor lor de informaţii, stabilirea legăturilor, toate trebuiau să fie posibil de realizat de către utilizatori, în mod dinamic. Documentaţia pentru realizarea aplicaţiei web a fost finalizată în vara 2007 iar executantul ales se bucura de reputaţia de a fi parte din elita universitară din domeniul IT. Contractul pentru realizarea aplicaţiei web s-a semnat în decembrie 2007.
     
  • Între timp, parcul Eutopia a început să atragă tot mai mulţi vizitatori, fapt ce a determinat-o pe Mihaela-Aurora Buzatu să  iniţieze desfăşurarea în parc a unei serii de evenimente, cu caracter educativ şi de agrement. De aici în colo, efortul construcţiei parcului a fost susţinut de bucuria reuşitei acestor evenimente, la care participă, an de an, tot mai mulţi oameni. Începând cu 2008 parcul Eutopia găzduieşte expoziţii, spectacole, activităţi diverse, la care participă elevi şi studenţi din mai multe centre universitare.
     
  • În 2014, după ediţia a VII-a a evenimentului numit "Sărbătoarea Trandafirului", văzând efortul participanţilor, veniţi de la mari distanţe, pentru a participa la programul evenimentului, Mihaela a simţit că ar fi nevoie de de un cadru general în care să se poată desfăşura local, mai confortabil, menţinându-şi vizibilitatea, un set tip de activităţi cultural-educative . Este momentul în care s-a demarat conceperea Sistemului de activităţi Eutopia Gardens, ce pot fi aplicate în orice comunitate unde se doreşte adoptarea modelul testat la Arad, în parcul Eutopia. Astfe s-a  conturat, pe parcursul anului 2015, actualul Program Eutopia Gardens.
     
  • Deşi aplicaţia web nu e pe deplin funcţională în acest moment, mai ales în partea de afişare, ea poate fi totuşi utilizată pentru introducerea de informaţii. Primii utilizatori ai aplicaţiei au început introducerea de date, ei realizând în acelaşi timp şi testarea funcţionalităţii programului. 
    De acum începe drumul lung al proiectului Eutopia Gardens, care şi-a propus să cucerească  cât mai multe teritorii.