Organisme certificatoare & Programele lor

 

În acest capitol vă prezentăm organisme de certificare recunoscute internațional, împreună cu programele dezvoltate și furnizorii acreditați, pe țări. Certificatele profesionale se obțin de la furnizori de formare profesională autorizați pentru anumite domenii specifice, nu de la guvern.  Cu toate aceste, o agenție guvernamentală poate decreta că a e o anumită certificare este cerută de lege pentru ca unei persoane să i se permită să efectueze o anumită muncă.

Calendar cursuri

 

Cei interesați să obțină o anumită certificare, pot afla aici care sunt cursurile acreditate ce se desfășoară în perioada următoare în diverse locații, cine le organizează și cât costă. De asemenea se pot face înscrieri și transmiterea online a documentelor solicitate.

 

 

Formatori autorizați

 

Autorizarea furnizorilor de formare profesională este făcută de fiecare stat în parte.

În România, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, autorizează și menține evidența activității desfăşurate de aceştia, și elaborează, pe baza datelor transmise, registrele cu privire la furnizorii de formare profesională autorizaţi, neautorizaţi şi transfrontalieri şi registrul care cuprinde absolvenţii cursurilor de formare profesională a adulţilor organizate de către furnizorii de formare profesională autorizaţi.