În anatomia clinică, corpul este împărțit în opt regiuni. Pentru a înțelege cum se corelează aceste regiuni anatomice, trebuie să învățați terminologia. Imaginați-vă că corpul se află în următoarea poziție anatomică:

Următorii termeni se referă la pozițiile generale ale organismului:

  • Poziția supină - înseamnă că o persoană se află pe spate.
     
  • Poziția pronă - înseamnă că o persoană se află cu fața în jos.

Iată o privire asupra tuturor regiunilor majore (din exteriorul corpului) și a modului în care se relaționează un cu cealaltă în poziția anatomică evidențiată în secțiunea precedentă:

  1. Regiunea cefalică (capul) sau regiunea craniană (craniul) se află în partea de sus a corpului și este vizibilă din față și din spate.
     
  2. Regiunea cervicală (gâtul) începe sub cap, se termină la nivelul toracelui și se vede din față și din spate de sub cap până la umeri.
     
  3. Regiunea dorsală (spate) începe imediat sub gât până la zona de sub talie. Nu include umerii. Este vizibilă din spate
     
  4. Toracele începe imediat sub gât, de la clavicule și se termină la la capătul cutiei toracice. E vizibil din față.
     
  5. Abdomenul începe de la capătul cutiei toracice și se extinde până la șolduri. E vizibil din față.
     
  6. Pelvisul începe unde abdomenul se termină și ocupă zona dintre oasele șoldului. Perineul este între coapse, astfel încât foarte puțin este vizibil în poziția anatomică.
     
  7. Membrele superioare includ umerii, brațele, antebrațele, coatele, încheieturile și mâinile și sunt vizibile din față și din spate.
     
  8. Membrele inferioare cuprind șoldurile, fesele, coapsele, genunchii, picioarele, gleznele și labele picioarelor. Fesele sunt vizibile numai din spate, dar restul sunt vizibile din față și din spate.