Solul nisipos poate fi deosebit prin particulele mari de nisip care ii maresc gradul de aerare si drenare. Nisipul se gaseste de fapt sub forma de granule sau particule mici de roci minerale. Astfel, textura nisipoasa este formata din dezintegrarea rocilor, a calcarului, a cuartului si a granitului de-a timpul timpului.

Solul nisipos este perfect pentru plantele care au nevoie de un drenaj foarte bun, insa atentie: o drenare prea puternica, poate duce la dezhidratarea plantei daca aceasta nu este udata suficient de des, mai ales in timpul verilor.
Solul nisipos se incalzeste foarte repede primavara si vara , ceea ce inseamna din nou ca are nevoie de mai multa apa in aceasta perioada. Pe de cealalta parte, in sezonul rece, solul nisipos retine umiditatea, motiv pentru care trebuie udat mai rar.

Pamantul nisipos poate fi testat foarte simplu: se ia in ambele palme o cantitate de sol si se strange ca si cum s-ar dori formarea unei bile. Daca pamantul se dezintegreaza imediat ce ati deschis palmele, inseamna ca este nisipos.

Aspect: granule, cu particule care pot sunt usor observabile. Cand e strans in mana:

  • pamant uscat: nu formeaza un bulgare, sau daca da, acesta se dezintegreza foarte usor;
  • pamant umed: bulgarele se dezintegreaza usor.

Informaţii despre

Denumire Sol nisipos